Samsung Galaxy Tab 10.1 vs iPad

Der har været utrolig meget pressefokus på Samsung Galaxy Tab 10.1 på det seneste. Og med god grund. Samsung blev stævnet af Apple og der blev nedlagt fogedforbud mod salg i Europa.

Samsung Galaxy Tab 10.1Apple mente at Samsung grundlæggende overtrådte Apple’s patenter og designs, så Samsung blev stævnet i retten i Tyskland. Her blev der nedlagt et midlertidigt fogedforbud mod salg af Galaxy Tab 10.1 i hele Europa undtaget Holland.

I Australien kræver Apple at få udleveret alle importerede 10.1′ere for at destruere dem. I USA kører en lignenede sag.

Samsung var selvfølgelig ikke tilfreds med det, så dommen blev anket.
Dommen har betydet at Samsung ikke har kunnet vise Galaxy Tab 10.1 på den just overståede ISA Messe i Berlin. Endvidere har Apple krævet at Galaxy Tab 7.7 også blev fjernet fra messen.

D. 9. september gav retten i Düsseldorf Apple så meget medhold, at Samsung’s Tab 10.1 ikke må sælges i Tyskland. Men ophævede til gengæld dommen for resten af Europa, som retten ikke vil tage stilling til alligevel.
Læs mere hos eksperten indenfor patenter i IT- og mobil-verdenen, Foss Patents.

Det pudsige er, at Apple tilsyneladende har fået ret i, at det grundlæggende design strider mod designet på iPad. Men iPad var jo ikke den første Tablet på markedet. For flere år siden testede andre større PC-producenter markedet af med Tablet-PC’er. Dengang var markedet bare ikke modent, computerne ikke hurtige og kraftige nok. Men man har åbenbart glemt at der var nogle der var før iPad.

Tyskerne får ifølge dommen heller ikke lov til at købe Samsung Galaxy Tab 8.9 eller Galaxy Tab 7.7, som er på vej.

Foreløbig gælder ingen domme for Danmark, så her kan man nu endelig købe Samsung Galaxy Tab 10.1 hos følgende online forhandlere:

Call Me med abonnement
Happii uden abonnement
Proshop uden abonnement
Telmore med abonnement

Tjek selv priserne hos forhandlerne – de varierer.

Man må håbe at det snart bliver endeligt klart, hvorvidt Apple virkelig kan stoppe en Tablet PC / smartphone fra at blive produceret eller solgt, bare fordi den er rektangulær og med touch skærm. Eller om vi virkelig allesammen skal tvinges ind i Apple’s univers og styresystem.
Lige nu er det Samsung der tager skraldet og omkostningerne, men det kan jo afholde mange andre producenter fra, overhovedet at gå ind i udviklingen / videreudviklingen af Tablets. Vil udviklingen af Tablets stoppe?

This entry was posted in Tablets. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>